044 786 6964 *päivystys 24h* asiakaspalvelu@tampereenseudunhautauspalvelut.fi

Hautajaispukeutuminen

5 joulu, 2022

hautajaispukeutuminen

Hautajaispukeutuminen

5 joulu, 2022

hautajaispukeutuminen

Hautajaispukeutumisessa on syytä pitäytyä etiketissä, ellei kutsussa ole erikseen annettu ohjeita. Pukeutuminen ei ole tilaisuuden keskiössä, vaan sillä on tarkoitus osoittaa kunnioitusta vainajaa ja läheisiä kohtaan. Surun hetkellä pukeutuminen ei välttämättä ole päällimmäisenä mielessä, joten hautaustoimistomme henkilökunta on koonnut tähän seuraavia vinkkejä hautajaispukeutumiseen auttamaan valmistautumisessa vainajan viimeiseen juhlaan.

Tummilla sävyillä ja siistin hillityllä yleisilmeellä pärjää

Hautajaisvaatteiden ei tarvitse olla näyttäviä tai juhlavia, vaan on sopivaa valita asukokonaisuus vainajaa ja omaisia kunnioittaen. Yleisesti siisteillä ja hillityillä, tummilla vaatteilla pärjää. Omaa tyyliä hieman juhlavampi tai vakavampi tyyli osoittaa huomaavaisuutta muille.

Naisten hautajaispukeutuminen

Naiset pukeutuvat hautajaisiin mekkoon ja neuleeseen, mutta myös housupuku on etiketin mukainen valinta. Helman pituus on klassinen. Asustevalintoja ohjaa hillitty yleisilme, eli esimerkiksi korujen tai laukkujen ei tulisi kiinnittää liikaa huomiota. Arvokkuus on tärkeämpää kuin näyttävyys. Kenkävalinnassa kannattaa lisäksi ottaa huomioon, että hautausmaalla voidaan joutua kävelemään esimerkiksi nurmikolla.

Miesten hautajaispukeutuminen

Myös miehet pukeutuvat hautajaisiin klassisen hillitysti. Musta puku ja valkoinen kauluspaita ovat varma valinta. Mustien kenkien kanssa tulisi valita myös mustat sukat. Musta solmio ja valkoinen taskuliina täydentävät arvokkaan kokonaisuuden. Lähiomaiset käyttävät valkoista kaulaliinaa pitkän takin kanssa.

Lasten hautajaispukeutuminen

Lasten pukeutuminen hautajaisiin voi olla vapaamuotoisempaa, mutta hillityt tummat sävyt ja siistit vaatteet ovat suositeltavat. Tytöille tummasävyinen hame ja pojille tummat housut ja vaalea paita ovat yhdessä tummien, siistien kenkien kanssa hyvä valinta.

Sään ja vuodenajan mukaan

Usein hautajaisiin liittyy oleskelua ulkotiloissa, ja pukeutumisessa on syytä ottaa huomioon sää. Suomessa etenkin talvella kannattaa pukeutua riittävän lämpimästi, jotta säilyy lämpöisenä läpi hautajaisseremonian.

Olemme Tampereella ja lähikunnissa palveleva hautaustoimisto. Hoidamme puolestasi kaiken hautaukseen liittyvän ja voit keskittyä huoletta surutyöhön. Kysy meiltä lisää hautajaisjärjestelyistä ja pukeutumisetiketistä.