044 786 6964 *päivystys 24h* asiakaspalvelu@tampereenseudunhautauspalvelut.fi

Hautapaikka ja sen hoitaminen

23 marras, 2022

hautaustoimisto tampere

Hautapaikka ja sen hoitaminen

23 marras, 2022

hautaustoimisto tampere

Hautajaisjärjestelyistä ehkä pysyvin on hautapaikan valinta. Hautaustoimistomme henkilökunta auttaa hautapaikan valinnassa ja tarvittaessa hoitamisessa. Näin vielä vuosienkin jälkeen on paikka, jossa voidaan käydä muistamassa läheistä. Haudalla käyminen on yksi tärkeistä traditioista monille ja kaunis tapa tehdä omaa surutyötä, joka usein ei pääty hautajaisiin.

Hautapaikan ja sen muistomerkin valinta on iso päätös. Surun hetkellä päätös voi tuntua vaikealta, eikä aina ole edes tarkkaa tietoa vainajan omasta toiveesta. Hautaustoimiston henkilökunta auttaa mielellään valitsemaan oikean paikan ja muistomerkin.

Paikallinen seurakunta on velvollinen luovuttamaan hautapaikan kaikille kunnassa asuville, kirkon jäsenyys tai uskonto ei vaikuta siihen. Hautapaikka lunastetaan sopimusajaksi, ja sopimusaikaa voi halutessaan myös myöhemmin jatkaa.

Hautapaikan muistomerkki puolestaan valitaan paikan mukaan. Usein seurakunnalla on sääntöjä, millainen muistomerkki esimerkiksi kokonsa tai tyylinsä puolesta sopii hautausmaalle. Yleensä risti tai muistokivi valitaan kertomaan vainajasta.

Hautapaikan hoitaminen on kaunis tapa muistaa läheistä ja tehdä samalla jotain konkreettista muiston vaalimiseksi. Kevään ja kesän aikana kukkaistutukset ja niiden hoitaminen, kuten kastelu ja lannoittaminen, ovat tyypillisiä hoitotoimia. Syksyllä oksien ja lehtien poiskerääminen ja vaikkapa kynttilän sijoittaminen haudalle ovat tavallisia tehtäviä.

Hautapaikan hoitamisen voi antaa myös seurakunnalle. Tavallista on tehdä esimerkiksi vuosisopimus, jossa sovitaan tehtävistä toimenpiteistä.

Hautapaikan ei tarvitse kuitenkaan olla hautausmaa. Esimerkiksi hautaus tai tuhkien sirottelu muualle on tavallista, ja niihin liittyy oma lupaprosessinsa, josta hautaustoimiston henkilökunta kertoo mielellään lisää.

Olemme Tampereella ja lähikunnissa palveleva hautaustoimisto. Hoidamme puolestasi kaiken hautaukseen liittyvän, ja voit keskittyä huoletta surutyöhön. Kysy meiltä lisää hautapaikasta ja sen hoitamisesta!