044 786 6964 *päivystys 24h* asiakaspalvelu@tampereenseudunhautauspalvelut.fi

Hautaustoimisto Tampereella auttaa läpi surutyön

7 marras, 2022

hautaustoimisto tampere

Hautaustoimisto Tampereella auttaa läpi surutyön

7 marras, 2022

hautaustoimisto tampere

Suruviesti on yleensä aina yllätys. Ihminen haluaa uskoa elämän jatkumiseen, ja vaikka suruviestiä osaisikin odottaa, on se aina järkytys. Läheisen poismenoon liittyy käytännön asioita, jotka täytyy hoitaa tietyssä järjestyksessä ja aikataulussa. Aina surutyön ja elämänmuutoksen keskellä oma jaksaminen ei riitä kaikista yksityiskohdista huolehtimiseen, ja sen vuoksi hautaustoimistomme Tampereella palvelee juuri sinua. Autamme hautajaisjärjestelyissä tarpeesi mukaan, myös aivan alusta loppuun asti.

Kuolinsyyselvitys, kuolintodistus ja hautauslupa

Hyvin usein suruviesti tulee sairaalasta. Sairaalahenkilökunnan vastuulla on kuolinsyyselvityksen tekeminen ja tarvittaessa lääketieteellinen tai oikeuslääketieteellinen tutkimus kuolinsyystä. Suomessa jokainen vainaja saakin kuolintodistuksen. Sen jälkeen kirjoitetaan hautauslupa. Nämä tavallisesti kirjoittaa vainajaa hoitanut lääkäri. Hautaustoimiston henkilökunta auttaa tarvittaessa asioimisessa näiden viranomaisten kanssa.

Arkku

Hautaustoimiston henkilökunta auttaa arkun valitsemisessa. Vainaja kohdataan viimeisen kerran arkussa, joten vaikka valitaan tuhkaus, kannattaa arkku valita vainajan ja omaisten toiveita kunnioittaen. Vainajalle voidaan arkkuun pukea omat vaatteet tai hautaustoimiston toimittama vaatetus. Arkkuun voi myös jättää joitain muistoesineitä.

Hautajaisvalmistelut

Hautajaisia varten tulee suunnitella esimerkiksi hautaustapa, arkussa vai tuhkaus, tilaisuuden aika ja paikka sekä tilaisuuden yksityiskohdat, kuten vainajaa kunnioittava musiikki, kukat, ohjelma ja tarjoilu. Hautajaiset ovat vainajan viimeinen juhla, ja niissä saavat näkyä vainajan luonne ja toiveet. Muistoitilaisuudelle ei ole olemassa yhtä muottia, vaan omaiset voivat suunnitella sellaisen tilaisuuden, jonka vainaja haluaisi järjestettävän. Hautaustoimiston henkilökunta on kokenut tilaisuuksien järjestäjä ja osaa antaa neuvoja ja suosituksia arvokkaan tilaisuuden järjestämiseksi sekä auttaa käytännön järjestelyissä. Yhteistyökumppaniemme kautta voimme tarjota juuri oikeanlaisen tilaisuuden.

Jokainen suruprosessi on erilainen

Jokainen kokee surutyön omalla tavallaan. Toiset haluavat itse työskennellä hautajaisjärjestelyjen eteen ja näin saada kokemuksen vainajan auttamisesta viimeiselle matkalle. Toiset taas haluavat keskittyä omaan surutyöhön ja jättää käytännön järjestelyt hautaustoimiston tehtäväksi. Kaikki tavat ovat oikeita. Hautaustoimistomme henkilökunta on osaamisensa kautta käytössäsi juuri siinä roolissa kuin tarvitset, autamme sinut läpi hautausprosessin, ota meihin yhteyttä, niin autamme sinua. TSH – palveleva hautaustoimisto Tampereella.