044 786 6964 *päivystys 24h* asiakaspalvelu@tampereenseudunhautauspalvelut.fi

Jäähyväiset kukilla, eli miten valitaan hautajaiskukat?

2 maalis, 2022

hautaustoimisto tampere

Jäähyväiset kukilla, eli miten valitaan hautajaiskukat?

2 maalis, 2022

hautaustoimisto tampere

Kukat liittyvät kaikkiin elämän suuriin hetkiin, myös jäähyväisiin. Kukat kaunistavat ja tuovat arvokkuutta poismenneen läheisen muistamiseen. Kuinka valitaan sopivat hautajaiskukat, ja miten niiden kanssa toimitaan hautajaisissa? Tuntemalla muutaman perussäännön on kukkien valinta helppoa.

Kukat arkku- ja uurnakoristeina

Kukkakoristeiden tarkoitus on tuoda arkku tai uurna kauniisti ja arvokkaasti esiin. Yleinen ohje onkin, että kukat ja muut mahdolliset koristeet eivät saisi peittää kuin yhden kolmasosan arkun tai uurnan koosta.

Hautaustoimisto auttaa kukkien valinnassa ja käytännön järjestelyissä, sillä on tärkeää, että kukkakauppias tietää arkun tai uurnan mallin sekä esimerkiksi halutun värimaailman koristeita varten. Omaiset voivat näin keskittyä suruaikaan.

Omaisten ja hautajaisvieraiden kukat

Haudalle laskettavia kukkalaitteita on kolmea erilaista päätyyppiä: hautavihot, hautakimput ja seppeleet. Myös yksittäisen leikkokukan laskeminen haudalle on kaunis tapa hyvästellä omainen.

Hautajaisista vastuussa olevat omaiset sopivat etukäteen kukkien laskusta vainajan siunauksen yhteydessä. Yleisesti tapana on, että omaiset kantavat kukkalaitteet itse arkun tai haudan äärelle. Tapana myös on, että kukkia ei laiteta arkun päälle. Lähiomaiset laskevat kukkansa ensin ja tämän jälkeen muut sukulaiset ja ystävät. Hautajaisvieraille on hyvä kertoa etukäteen sovitusta menettelystä ja mahdollisista toiveista kukkien suhteen.

Muistosanat kukkien yhteydessä

Muistosanat ovat tärkeä osa suomalaista hautajaisperinnettä. Hautajaisvieraiden kukkiin kiinnitetään kaksi nauhaa, joista toiseen kirjataan muistosanat, jotka luetaan ääneen, ja toiseen kukat lähettäneiden nimet. Nauhat voidaan korvata myös kortilla, johon muistosanat ja nimet kirjataan.

Palveleva hautaustoimisto Tampereella

Surun hetkellä erilaisiin hautajaisjärjestelyihin keskittyminen voi olla vaativaa, ja siksi Tampereen Seudun Hautauspalvelujen henkilöstö on aina valmis auttamaan ja neuvomaan. Autamme rakentamaan kauniit ja arvokkaat jäähyväiset läheisille. Voit kysyä meiltä tai uskoa hoidettavaksemme niin hautajaiskukat kuin muutkin hautajaisjärjestelyt – olemme täällä sinua varten.