044 786 6964 *päivystys 24h* asiakaspalvelu@tampereenseudunhautauspalvelut.fi

Poismenneen läheisen muistaminen

2 joulu, 2021

Poismenneen muistaminen

Poismenneen läheisen muistaminen

2 joulu, 2021

Poismenneen muistaminen

Joulun juhlapyhien ja vuoden pimeimpään aikaan moni meistä haluaa hiljentyä ja muistella poismenneitä läheisiämme sekä kulunutta vuotta. Vaikka kaikille joulu ei ole yhtä merkityksellinen uskonnollisista tai arvomaailmallisista syistä, herättää lähestyvän kalenterivuoden loppuminen ja talven tuoma pimeys silti usein tarvetta muistaa niitä, jotka ovat matkan varrella siirtyneet ajasta ikuisuuteen.

Hautapaikan hoito ja koristelu myös talviaikaan ovat monille merkittävä osa vainajan muistelua. Talvi asettaa kuitenkin monenlaisia haasteita, ja hautapaikan istutuksissa ja muissa koristeluissa kannattaa ottaa huomioon vallitsevat sääolosuhteet.

Hautapaikan hoito talvella

Erilaiset sipulikasvit kuten tulppaanit ja hyasintit tai havut ja leikkokukat ovat hyviä kylmän sään vaihtoehtoja, sillä ne myös kestävät jäätymistä ja sulamista. Kauniilla havuasetelmalla tai kanervilla voi koristaa hautapaikan pitkäksikin ajaksi, ja ne luovatkin usein hillityn arvokkaan vaikutelman. Erilaiset valoa pimeään tuovat lyhdyt tai sääsuojalliset hautakynttilät ovat hyvä valinta hautapaikkojen lisäksi myös muistomerkkien läheisyyteen.

Poismenneiden läheisten muistelu ei rajoitu pelkästään hautausmaille, vaan myös kotona voi tuntua merkitykselliseltä esimerkiksi sytyttää kynttilä tai laittaa esille jokin pieni muistoesine kuten enkeli tai valokuva.

Me olemme tamperelainen hautaustoimisto apunasi ja tukenasi myös vuoden pimeimpinä päivinä – lämmöllä ja asiantuntemuksella.