044 786 6964 *päivystys 24h* asiakaspalvelu@tampereenseudunhautauspalvelut.fi

Surun hetken koittaessa

19 maalis, 2021

Surun hetken koittaessa

Surun hetken koittaessa

19 maalis, 2021

Surun hetken koittaessa

Surun hetki voi todella yllättää. Erityisesti silloin kaikki tuki, apu ja tieto on tarpeen, sillä tilanteeseen ei ole voinut varautua etukäteen. Tilanne on usein lohduton, ja epätietoisuus lukuisista hoidettavista asioista voi tuntua raskaalta. Siksi hautaustoimiston rooli surutyössä voi olla merkittävä. Tässä eräs kokemus siitä.

”Jouduin täysin valmistautumatta tilanteeseen, jossa rakkaani menehtyi yllättäen keskellä elämämme parhaita vuosia. Eihän niin pitänyt pahimmissa painajaisissanikaan tapahtua. Alkushokin jälkeen oli ryhdyttävä käytännön järjestelyihin, suunnittelemaan ja valmistelemaan rakkaani hautausta, joten varasin ajan minulle suositellusta hautaustoimistosta.

Oli elämäni vaikeimpia hetkiä astua sisään hautaustoimiston ovesta, mutta vastaanottajastani huokuva asiantuntevuus, myötätunto ja lämpö sai mieleni tyyntymään. Tiesin, että olen nyt osaavissa käsissä, jotka pitäisivät huolen siitä, että kaikki sujuu niin kuin haluan ja toivon.

Hautaustoimiston edustaja tuntui ymmärtävän tuskani ja kävi kanssani asiantuntevasti, kattavasti ja selkeästi läpi, mitä kaikkea hautausjärjestelyihin liittyy. Hän auttoi minua valitsemaan juuri perheelleni sopivan arkun, uurnan ja kukkalaitteen arkun päälle. Valitsin ja varasin muistotilaisuuteen myös omat kukkavihkomme kauniiden vaihtoehtojen joukosta ja sain apua ja käytännön neuvoja pitopalvelun varaamiseen. Samalla sovittiin arkun kuljetuksista ja siitä, että kaikki on valmiina odottamassa meitä siunaustilaisuudessa. Hautaustoimiston avulla hoidin myös niin kuolinilmoituksen kuin hautakiven tilaamisen. Puhumattakaan perunkirjoituksesta, joka vaati hämmästyttävän määrän erilaista nippelitietoa. Oli yllättävää, miten vähän järjestelyistä lopulta jäi minun hoidettavakseni – etukäteen minulla ei ollut aavistustakaan siitä, miten laajasti hautaustoimistossa osataan ja tehdään asioita.

Hautaustoimistolta sain konkreettista sekä käytännönläheistä apua ja tukea elämäni synkimpiin hetkiin, ja siitä olen edelleen kiitollinen.”

Tukenasi surun hetkellä

Tampereen Seudun Hautauspalvelut on palveleva hautaustoimisto Tampereella. Autamme keskittymään surutyöhön hoitamalla kaiken hautaukseen liittyvän vuosikymmenten tuomalla ammattitaidolla.