044 786 6964 *päivystys 24h* asiakaspalvelu@tampereenseudunhautauspalvelut.fi

Jäähyväiset rakentuvat muistoista

14 loka, 2020

Hautaustoimisto Tampere

Jäähyväiset rakentuvat muistoista

14 loka, 2020

Hautaustoimisto Tampere

Surun hetkellä käsiteltävää on paljon, ja hautajaiset ovat vain yksi osa kaikesta siitä, mistä omaisten tulee huolehtia. Kun järjestelyistä on huolehdittu, voi itse tilaisuudessa keskittyä jäähyväisten jättämiseen ja tärkeän ihmisen muistelemiseen.

Usein hautajaiset pidetään muutaman viikon kuluttua kuolemasta. Hautajaisia suunniteltaessa on mietittävä ajankohta ja paikka sekä varattava pappi ja kanttori. Myös arkunkantajat kannattaa sopia etukäteen, jotta siunaustilaisuuden kulku on sujuvaa ja tilaisuus arvokas.

Ellei vainajalla ole ollut muita toiveita, ottaa puoliso tai lähimmäiset perilliset usein järjestelyt hoitaakseen. Hautausjärjestelyissä huomioidaan vainajan luonne sekä mahdolliset toiveet, jotta tilaisuudesta saadaan vainajan muistoa kunnioittava.

Järjestelyjä helpottaaksemme olemme koonneet muistilistan asioista, joita ainakin kannattaa hoitaa kuntoon.

 • suruviesti läheisille
 • asiointi hautaustoimistossa
 • hautapaikan varaus
 • siunaustilaisuuden suunnittelu
 • papin, kanttorin sekä tilojen varaukset
 • tarjoilut
 • siunaus- ja muistotilaisuuden musiikki
 • kutsut hautajaisiin
 • papin tapaaminen ja sen yhteydessä tilaisuuden suunnittelu
 • suruliputuksen järjestäminen
 • vainajan valokuva muistotilaisuuteen
 • käsiohjelma (haluttaessa)
 • tilaisuuden valokuvauksen (haluttaessa)
 • kuolinilmoitus lehteen
 • hautakivi tai kaiverrus
 • perunkirjoitus

Me Tampereen Seudun Hautauspalveluissa olemme apunasi kaikissa hautaukseen liittyvissä järjestelyissä vuosikymmenten kokemuksella. Usein omaa taakkaa helpottaa, kun apuna ja tukena on toimija, joka tietää, mitä kaikkea surun hetkellä ja järjestelyissä tulisi huomioida. TSH – palveleva hautaustoimisto Tampereella.